miercuri, 22 iunie 2016

Rata pekin

     Rata pekin este cunoscuta drept rata domestica sau cea alba. Ea mai poate fii considerata fiind din rasa Asleybury. Aceasta specie de rata nu zboara. Este o rata mare, de aproximativ 1 kg. Ea scoate un macait galagios, de aceea este nevoie ca ea sa fie intr-o curte de pasari putin mai indepartata de tine, dar tot pentru a putea-o ingriji. Ratele pekin (Anas playtrhnchos domesticus) se hranesc cu crupe sau orice alta vegetatie. Rata dvs. are nevoie de un mic spatiu de inot pentru a face-o sa se simta bine. Desi exista si exemplare salbatice din aceasta specie, nici ele nu zboara, chiar daca sunt mai mici de 1 kg (50-60 cm) Doar ratele pitice din aceasta rasa pot face acest lucru, insa nu o fac atat de puternic (adica sa zboare km intregi), ele zboara cativa metri pentru a se simti bine.
    Aceasta este o poza cu un exemplar de rata pekin, destul de ingandurata si plictisita care parca prefera sa fie crescuta de cineva.

Ratele pekin sunt bune inotatoare, dar cateodata se pot plictisi si pot iesi din apa pentru a descoperi solul. Dar pe ele nu le impiedica sa incerce sa zboare, ele pot sa se prefaca ca zboara, dar realitatea  este alta: nu pot sa zboare. Ele se doar joaca cu aripile, facandu-si exercitile lor de infrumusetare...
In poza urmatoare veti cunoaste o rata pekin vesela si bucuroasa atunci cand ea inoata:


Urmatoarea rata, care este ultima, este un hybrid: adica pur si simplu o combinatie artistica intre 2 specii diferite. ceea ce o sa vedeti acum este o rata formata din specia Pekin (Anas playtrhnchos domesticus) si ruda ei salbatica rata mare sau Mallard (Anas playtrhnchos). Acest exemplar din aceasta imagine este o rata mallard sub forma de femela deghizata in culorile ratei pekin domestice Asleybury.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu